Tietoa retkistä

Ilmoittautuminen Voit ilmoittautua retkille ostamalla retkilipun suoraan oppaaltasi hotellin tapaamisajoilla tai soittamalla palvelupuhelimeemme. Retkipaikkasi vahvistuu siinä vaiheessa, kun olet maksanut koko retkihinnan. Päiväretkille tulee ilmoittautua viimeistään klo. 13 edeltävänä päivänä ja iltaretkille viimeistään klo. 12 samana päivänä. Voit toki myös soittaa klo 16.00 jälkeen palvelupuhelimeemme ja tiedustella mahdollisia vapaita paikkoja.
 
Hinnat Alle 2-vuotiaat pääsevät mukaan retkille ilmaiseksi, mutta silloin heille ei varata omaa paikkaa bussista. 2–11-vuotiaat maksavat useimmiten aikuisen retkihinnasta puolet. Jokaisen retken kohdalla on erikseen mainittu, mitä retken hintaan sisältyy.
 
Maksaminen Retkien hinnat ilmoitetaan euroina. Suosimme korttimaksua (VISA tai Mastercard), mutta tarvittaessa otamme vastaan käteismaksuja euroissa. Retken maksu onnistuu myös sähköisen maksulinkin (Mobile People) kautta. Maksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä.
 
Aikainen retkelle lähtö Mikäli retkelle lähdetään ennen hotellin aamiaistarjoilun alkua, tarkista vastaanotosta edellisenä iltana voiko hotelli järjestää aamulla jotain pientä syötävää tai voitko saada eväspussin mukaan retkelle. 
 
Retkelle haku/tapaamispaikka Noudamme sinut useimmiten hotellisi ulkopuolelta, mutta tietyissä kohteissa on yksi tai useampi tapaamispaikka, jonne retkeläiset saapuvat omin päin ja josta heidät sitten tullaan hakemaan. Retken lähtöajan ja -paikan saat maksettuasi retken. 
 
Kuljetus Kaikki retkillä käyttämämme bussit ja veneet on vakuutettu ja veneissä on pelastusliivit. Matkustusmukavuuden vuoksi kaikki bussimme ovat savuttomia. Retkien aikana pidetään tasaisin väliajoin tupakka- ja wc-taukoja. 
 
Opastus Opastuskieli on mainittu erikseen jokaisen retken kohdalla.

Hyvä ottaa mukaan Vesipullo on hyvä olla mukana. Lämmin pusero tai villatakki, sillä ilmastoidussa bussissa saattaa olla viileää. Hyvät kengät jalkaan ja retkelle sopivat vaatteet. Kirkossa tai muissa uskonnollisissa rakennuksissa käydessä suosittelemme pitkähihaista puseroa ja pitkiä housuja. Ota myös mukaan kosteuspyyhkeitä ja/tai käsidesinfiointiainetta.

Juomarahat Mikäli haluat jättää retkibussin kuljettajalle ja viralliselle paikallisoppaalle juomarahaa, tässä suositukset: • Paikallisopas, 1-2 euroa / matkaseurue • Kuljettaja, 1-2 euroa / matkaseurue

Retken peruuttaminen Retki-ilmoittautuminen on sitova. Sairastapauksessa retkihinta palautetaan, mikäli retkelle ilmoittautuminen perutaan ennen retken alkua ja lääkärintodistus toimitetaan meille.

Peruutettu retki Retkien toteutuminen edellyttää minimimäärän osallistujia. Pidätämme itsellämme oikeuden muuttaa tai perua retken, mikäli esimerkiksi sääolosuhteet estävät retken toteuttamisen. Mikäli retki jostain syystä joudutaan perumaan, ilmoitamme siitä tietenkin niin pian kuin mahdollista ja retkimaksu palautetaan.

Etukäteen varattu retki Retkilippusi lähetetään sinulle tekstiviestillä siihen numeroon, jonka olet antanut matkan varatessasi. Mikäli et ole saanut lippua päivää ennnen retkeä, olethan ystävällisesti yhteydessä oppaaseen.