Ruoka ja juoma

Kreikkalaiset syövät myöhään, lounas syödään n. klo 14.00 ja päivällinen n. klo 21.00. Tiettyihin ravintoloihin on hyvä varata pöytä etukäteen, mutta useimpiin voi mennä ilman ennakkovarausta. Juomarahojen jättäminen on yleistä. Ravintoloissa on yleensä tapana jättää n. 10 %:n juomarahaa, baareissa ja kahviloissa laskun loppusumma pyöristetään ylöspäin. 

Rodoksella valmistetut viinit ovat saaneet hienoja tunnustuksia Ranskassa ja Belgiassa. Rhodos 2004 ja Archontiko -merkit ovat palkittuja ja tunnettuja. Saarella on kaksi viinitehdasta, Emery ja Cair. Viinit valmistetaan mandilari- ja athiri-rypälelajikkeista, jotka kasvavat ainoastaan Rodoksella ja Ranskassa. 

Kreikkalaiset tapaavat toisiaan mielellään seurustelun ja hyvän ruoan merkeissä tavernoissa. Ruokailu aloitetaan aina nauttimalla paljon pieniä meze-alkupaloja. Kannattaa maistaa vaikkapa friteerattua tai grillattua mustekalaa, pieniä friteerattuja marideksia (kalaa), friteerattuja katkarapuja, friteerattua bakaliaroa (suolakalaa) skordalian (valkosipulidipin) kera tai friteerattuja revitokeftedeksejä (kikhernepihvejä).

Pääruuaksi syödään joko lihaa – grillattua paidakia (lammasta) – tai kotitekoista moussakaa (munakoisosta, jauhelihakastikkeesta, perunasta ja valkokastikkeesta valmistettua gratiinia). Kannattaa maistaa myös pastitsiota (makaronilaatikkoa), giovestia (lihasta ja pastariisistä valmistettua gratiinia) tai kalaa. Kaikkien aterioiden päätteeksi nautitaan kauden hedelmiä.

Pieni ruokasanasto:

Moussaka - Kreikkalasta lasagnea, pastan tilalla on perunaa ja munakoisoa 
Pastitsio - Makaronia ja jauhelihakastiketta 
Youvetsi - Pastaruoka lihalla ja tomaattikastikkeella
Keftedés - Kreikkalaiset lihapullat 
Saganaki - Friteerattua juustoa (joskus feta-juustoa)
Gémista - Täytettyjä paprikoita tai tomaatteja 
Dolmádes - Liha- ja riisitäytteisiä viininlehtikääryleitä 
Souvláki - Grillivarras
Kalamáres - Pieniä friteerattuja mustekaloja 
Choriátiki - Kreikkalaista salaattia feta-juustolla 
Tzatziki - Jogurttia kurkulla ja valkosipulilla
Feta - Valkoista lampaan- tai vuohenjuustoa 
Tirópita - Juustopiiras 
Spana kópita - Pinaattipiiras