Safe Travel

Turvallinen matkailu koronapandemian aikana

Päivitämme tietoja tälle sivulle sitä mukaa kun saamme uutta tietoa Kreikan viranomaisilta. Tiedot on päivitetty 15.9.

 

Paluu Suomeen

Lue lisää paluusta Suomeen:
https://www.tjareborg.fi/matkat/turvallinen-matkailu/tarkeaa-tietoa#paluu

 

Hotelli

Jokainen hotelli tiedottaa sisäänkirjautumisen yhteydessä hotellin omista turvallisuusrutiineista. Määräykset saattavat poiketa hieman hotellien välillä, sillä osa rutiineista on suosituksia.

 

Kreikka - Rodos

Viranomaiset ovat asettaneet erilaisia rajoituksia varmistaakseen, etteivät tartuntaluvut Rodoksella nousisi.

Tällä hetkellä voimassa ovat seuraavat rajoitukset:

Ravintolat voivat tarjoilla myös sisällä, mutta vain henkilöille, jotka voivat esittää todistuksen joko valmiista koronarokotussarjasta tai sairastetusta koronataudista.  (Hotellien ravintolat ovat poikkeus, eikä todistuksia vaadita.)

Kuntosalit voivat olla avoinna, mutta tiettyjä rajoituksia saatetaan noudattaa. Ota selvää eri kuntosalien rajoituksista ja säännöistä.

Jotta voit matkustaa paikallisbussilla tai lautalla saarien välillä sekä oleskella sisätiloissa esimerkiksi ravintoloissa, vaaditaan todistus vähintään 14 päivää aiemmin otetusta täydestä rokotussarjasta tai todistus negatiivisesta pikatestistä, joka on otettu klinikalla tai lääkärillä (apteekin selftest ei ole enää hyväksyttävä testimuoto)

Kasvomaskit

24.6. lähtien kasvomaskia ei enää tarvitse käyttää ulkona liikkuessa. Poikkeuksena paikat, joissa ei pystytä noudattamaan turvavälejä, kuten markkinat, joilla on paljon ihmisiä.

Kasvomaski  on pakollinen sisätiloissa kaikille  yli 4-vuotiaille, paitsi ravintoloissa ja baareissa syödessä ja juodessa.

Kasvomaskia on myös käytettävä busseissa (sekä lentokenttäkuljetuksissa että paikallisliikenteessä) ja takseissa.